Boekentip 'Huil maar niet mama, alleen mijn bloed is ziek'.

'Huil maar niet mama, alleen mijn bloed is ziek'

Op een koude dag in februari brengt een ambulance met gillende sirenes de 10-jarige Daan en zijn moeder naar een andere wereld. 

De wereld van kinderkanker. De volgende dag vertelt de kinderarts in het WKZ dat hun bijzondere zoon met Downsyndroom leukemie heeft. 

'Mam, wanneer ben ik nou weer dat jongentje?', Daan wijst naar de foto en maakt met zijn hand bewegingen boven zijn hoofd, de plek waar vroeger zijn haar zat. 

Tijdens het uitzoeken van mijn boeken kwam ik dit boek tegen. Een boek geschreven in dagboek vorm, dat een inkijkje geeft in het gezin, waar zoon Daan leukemie heeft. Jarenlang strijd het gezin tegen kinderkanker. Tijdens mijn stagejaar in zijn klas mocht ik meevieren dat Daan 'schoon' was. Helaas en verdrietig kwam het terug en is de lieve, vrolijke Daan overleden in 2016. 

Zijn moeder Bertine van de Poll heeft het boek geschreven. Een makkelijk leesbaar boek, met pure verhalen. 

Een aanrader om te lezen!