Medisch pedagogisch zorgverlener

Medisch Pedagogisch Zorgverlener (MPZ)
Op mijn website heb je al kunnen lezen dat ik naast verlies- en rouwtherapeut ook medisch pedagogisch zorgverlener ben. Op dit moment werk in het St Jansdal, maar ook ervaring mogen op doen in Isala, LUMC en het MST. Maar wat houdt het werk van een MPZ nu precies in? 

Een medisch pedagogisch zorgverlener werkt op de kinder- en tienerafdeling van het ziekenhuis. Tijdens een ziekenhuisopname is de MPZ er voor de kinderen van 0-18 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s). Ze bieden waar nodig ondersteuning bij de ontwikkeling, opvoeding en het dagelijks functioneren van de kinderen. 

Wat ik zelf erg belangrijk vind is dat er zo min mogelijk angst, pijn en stress is voor het gezin.  Daarom is o.a. mijn doelstelling om medische handelingen/opname zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Dit doe ik in samenwerking met een fijn MPZ team, verpleegkundigen, laboranten, kinderartsen, voedingsassistenten, schoonmaaksters etc. 

Taken zijn o.a:
-Voorbereiden op en begeleiden bij onderzoeken en medische handelingen.
-Signaleren, observeren en stimuleren van de ontwikkeling van het kind gedurende de ziekenhuisopname.
-Zorgen voor kind- en gezinsgerichte zorg
-Verwerking bij een kind 
-Een op maat gemaakt plan maken voor het kind 

Wist je dat de meeste ziekenhuizen MPZ-ers hebben die je graag verder helpen? Mocht je bijvoorbeeld vragen hebben over een voorbereiding op een operatie, bloedafname? Neem dan gerust contact op met een medisch pedagogisch zorgverlener van het ziekenhuis. Ik weet zeker dat ze je graag verder helpen. 

Voor informatie voor kinderen in het St Jansdal? Neem een kijkje op www.stjansdalkids.nl