Postertip! 'Op welke eilanden ben jij vandaag geweest?'

Poster ‘Op welke eilanden ben jij vandaag geweest?’

Kinderen ervaren de hele dag door verschillende emoties, en dat is normaal. Hun taalontwikkeling speelt een grote rol in hoe ze deze emoties uiten. Met geduld en begrip leren ze stap voor stap om hun gevoelens te verwoorden.

Deze poster met eilanden is fijn om bijv. de dag mee door te nemen. Stel, een kind heeft een hele leuke schooldag gehad (blij), maar bij thuiskomst maakt het zich veel zorgen om zijn/haar brusje dat is opgenomen in het ziekenhuis (ongerust). Waardoor de ouders vaak niet thuis zijn (verdrietig). De hele omgeving van het kind staat daardoor op zijn kop. Structuur is daarin helpend, maar het is ook belangrijk om aandacht te blijven houden voor de emoties van de ‘thuisblijvende’ brus(jes).

Deze poster van www.gezinnig.nl, is te koop voor €2,50. En fijne, laagdrempelige manier om het gesprek aan te gaan.

*Wanneer je aan een iemand vraagt: hoe gaat het met je? Dan is dat best een grote en vaak ingewikkelde vraag om antwoord op te geven. Vooral wanneer je te maken hebt met rouw & verlies. Je ervaart soms zoveel emoties en soms voel je helemaal niets. Het kan helpend zijn om de vraag concreter te maken. Bijv. Hoe gaat het vandaag met je?